Segueix-nos a:

Projectes solidaris

Activitat de recollida de fons per a les víctimes del tsunami al Japó (març 2011)

Pocs dies després del terrible terratrèmol i tsunami que va devastar la costa est del Japó (prefectura de Miyagi), Nipponia va organitzar un acte de recollida de fons per a les seves víctimes.

Durant dues hores, els participants varen fer tsuru (grues de papiroflèxia) i hi varen poder escriure missatges d’ànim. En l’acte es varen reunir més de 700 grues. Les setmanes següents, amb l’ajuda d’alumnes i professors de Nipponia, vàrem aconseguir reunir les necessàries per a arribar a les 1.000 grues. Aleshores els professors de Nipponia vàrem cosir totes les grues juntes amb fils, de manera que formessin cues de grues de papiroflèxia (el que es coneix com a senbazuru, literalment “mil grues d’origami”), una tradició amb un significat molt especial al Japó, ja que es creu que qui sigui capaç de fer 1.000 grues de paper podrà veure acomplert un desig. Els nostres participants varen escriure a les grues els seus desitjos de recuperació per al poble japonès.

A part de fer grues de paper, es varen aconseguir donatius per valor de 1.727€, que varen ser transferits a la Creu Roja japonesa al cap de pocs dies.

Els senbazuru varen trigar mesos a arribar a la zona devastada a causa de les males comunicacions. Inicialment es varen penjar en un centre d’acollida i assistència mèdica provisional de Sendai (Miyagi), epicentre del tsunami. Un any més tard vàrem saber que arran del desmantellament del centre provisional es varen traslladar els senbazuru cap a un centre social d’una zona d’habitatges provisionals de la ciutat de Ishinomaki, on encara pengen a l’actualitat.

Els encarregats de rebre els nostres senbazuru al Japó, així com tota la gent que els ha anat veient i llegint-ne els missatges des d’aleshores, han estat profundament agraïts per aquest projecte i ens han enviat emotius missatges.

Events solidaris de Nipponia

Nipponia col·labora en altres programes solidaris que també tenen com a finalitat ajudar a les víctimes del tsunami de 2011. Un d’ells és el Minamisanriku Box Project, una iniciativa de recollida de fons per a les víctimes de la ciutat de Minamisanriku, totalment devastada pel tsunami, mitjançant la venda de productes artesanals fets pels seus habitants.

Més informació →


Taller d’origami solidari per a la Campanya “1 origami 1 euro” (Mútua General de Catalunya i Marató de TV3)

El dissabte 16 de novembre de 2013 Nipponia organitzà un Taller solidari d’origami per a col·laborar en la campanya “1 origami 1 euro” de la Mútua General de Catalunya, que contribueix a la Marató de TV3, dedicada aquest any a les malalties neuro-degeneratives.

Nipponia va explicar als seus professors, alumnes i amics l’objectiu de recollir el màxim de grues de paper possibles per tal d’ajudar a reunir fons per als investigadors d’aquestes malalties. Hi va haver molt d’interès a participar de seguida.

Les nostres professores japoneses i xineses van ser les encarregades d’ensenyar als participants a fer les grues de paper (tsuru) pas a pas. Petits i grans van poder fer diverses grues durant el taller. I en els dies següents els alumnes varen continuar fent origami a casa i ens en varen portar un munt més. Alguns d’ells van venir amb bosses de 80 grues cadascun i els estem molt agraïts!

Després d’omplir 3 caixes, creiem que vàrem aconseguir reunir aproximadament unes 600 grues de paper!

Estem molt contents que Mútua General de Catalunya faci aquesta campanya per a la Marató de TV3 i Nipponia hi continuarà participant en futures edicions.

Comercial Paperera va contribuir al taller solidari aportant els papers de colors tallats per a l’origami, tal com ja va fer en l’acte solidari per a les víctimes del Tsunami organitzat per Nipponia el 2011. Els estem també molt agraïts!

Aprofitem per agrair a tots els voluntaris de Nipponia, de la Mútua i de la Marató el fet que entre tots fem possible aquest tipus d’accions.

Més informació de la Marató de TV3:
http://www.tv3.cat/marato/

Més informació de la campanya “1 origami, 1 euro” de la Mútua General de Catalunya:
http://www.1origami1euro.org/

Taller origami solidari