Opinions dels nostres alumnes i professors

Volem compartir amb vosaltres les opinions d’alguns dels nostres alumnes i professors.
Aprofitem per dir-vos que us estem molt agraïts per tots aquests comentaris!
ど う も あ り が と う ご ざ い ま す !
谢谢!
감사합니다!
Thank you very much!
Merci beaucoup!
Danke schoen!
Спасибо!


Opinions dels alumnes

“Estudio xinès perquè vaig tenir una mare xinesa que em va donar la vida i estudiar xinès em dóna l'oportunitat de seguir el que vaig rebre els primers moments de vida. Jo vaig néixer a la Xina. Els meus pares catalans em van venir a buscar quan tenia 1 any. Ara que en tinc 12 els he d'agrair que m'hagin donat la possibilitat d'estudiar xinès. Els ho vaig demanar quan van començar els Jocs Olímpics de Pekín. I em sento molt bé aprenent la llengua dels pares de Xina. M'agrada l'art d'escriure els caràcters xinesos. Com que m'agrada dibuixar és una manera de fer obres d'art sempre. De la meva professora m'agrada la manera que fa les classes: ens motiva, ens anima a escriure i a parlar en xinès.”

Nuri Serrano Vilamitjana


“Vaig treballar durant 3 mesos per una ONG japonesa. Vaig viure una experiència meravellosa amb els japonesos i em vaig enamorar de la seva cultura i la seva llengua. I vaig pensar que continuar estudiant l'idioma m'ajudaria a sentir-los més a prop. A més, estudiar una llengua d'aquestes característiques és un bon exercici mental, que ajuda a pensar i a organitzar la ment! I la cal·ligrafia que tenen la trobo molt bella i elegant. Les dues professores que he tingut fins ara són natives i molt bones professores: t'ajuden a entendre millor la llengua i tot allò relatiu a la cultura japonesa. Són classes amenes, interessants i intensives. Anem per feina! S'expliquen molt bé i saben respondre les preguntes que els fem. Parlen molt be l'espanyol, i això ajuda a que ens puguin explicar millor significats de paraules o explicacions de gramàtica... Es preparen les classes i les fan amenes i amb diferents activitats per practicar les diferents habilitats comunicatives. Estic contenta d'haver trobat una acadèmia on poder aprendre japonès a Girona, a prop de casa!”

Patricia Pérez


“Estudio xinès per a enriquir-me. M’agrada l’ambient i la professionalitat de Nipponia i la naturalitat i dedicació de la professora. Seguiu així!”

Lluís Mayol


“Estudiar idiomes sempre m'ha agradat i el Japó és una de les meves passions. El fet d'estudiar japonès m'ha canviat i m'ha fet una persona més feliç. Si a algú li pica la curiositat de provar d'estudiar un nou idioma, ja sigui japonès, ja sigui qualsevol de les altres opcions, ho hauria de fer. Perquè independentment del nombre de parlants o del possible futur ús que se'n pugui fer, el saber no ocupa espai, i a mi personalment, m'omple. M'encanta estudiar a Nipponia. Jo vaig a classe els dissabtes el matí i, encara que els meus amics troben que és "un pal" fer classe els caps de setmana, per mi és com el premi per haver-me esforçat tant de dilluns a divendres, i més a Nipponia. M'hi trobo molt bé, és com si l'acadèmia fos un raconet de Girona on puc ser (encara) més jo. La professora Arisa és genial. Des del primer dia és molt amable i molt propera, a més, sempre en pensa alguna perquè practiquem el japonès de manera més amena, enlloc de fer només exercicis del llibre de text: mirem pel·lícules, fem diversos jocs, llegim contes, fa poc hem començat a fer mini-debats,... I el millor de tot és quan ens explica coses del Japó i del seu poble. M'encanta conèixer més coses sobre la cultura japonesa. Tant l'ambient de Nipponia com els professors són increïbles, i les activitats! Ara, després de més d'un any d'apuntar-m'hi, començo a implicar-me més en les cosetes que s'hi fan, i m'estiro dels cabells pensant perquè no ho he fet abans. La xerrada de les noies que van fer voluntariats i intercanvis al Japó va ser molt interessant, i em va fer pensar que el Japó no és tan lluny com sembla. També, l’intercanvi de cartes a Kyoto em fa molta il·lusió. I podria escriure trenta milions de raons més per les quals m'agrada anar a Nipponia, encara que sigui els dissabtes al matí.”

Aurora Gómez


“Malgrat saber, abans de començar, de la dificultat per aprendre xinès, tenia ganes d'aprendre un nou idioma, que complementés les potencialitats de l'anglès, que ja no és un valor afegit en el món laboral, sinó un requeriment indispensable. És ben conegut que, el pol econòmic del planeta s'està traslladant cap a l'Àsia i el xinès es convertirà, en breu, en un idioma tant important com l'anglès. A més, aprendre xinès implica també, descobrir una cultura i maneres de fer completament diferent a la nostra i això és un atractiu més a valorar. Nipponia és un centre molt dinàmic que constantment fa activitats per difondre la cultura de les llengües que s'hi poden estudiar. El centre disposa de bones instal·lacions i permet fer ús de les tecnologies TIC per complementar l'aprenentatge. Estic molt content de la professora, és molt agradable i fa les classes amenes. S'implica molt en que aprenguem. Constantment ens facilita enllaços web i material didàctic perquè ens familiaritzem amb l'idioma.”

A. Soler


“A Nipponia et sents còmode, i això és molt important a l'hora d'estudiar un idioma. El tracte és excel·lent. Mira si ens agrada que cada divendres fem 3 hores de cotxe per venir a classe! L'Arisa-sensei és, sobretot, una persona comprensiva i atenta: qualsevol problema que se't planteja, te'l resol amb cura i paciència. A més, procura que, parlant en japonès, puguem dur a terme una classe fluïda i interessant. Ensenya de manera que les formes gramaticals deixin de ser inintel·ligibles i es tornin divertides! Seguiu així!”

M. B.


“Cuina japonesa? Vols dir sushi i sopes d'algues? Sí, però també teriyaki, gyozes, sashimi, udon, tempura, miso, katsuobushi, gohan, oyakodon, unagi, tonkatsu, okonomikayi, yakisoba, mochi, butaniku, tamago, wasabi, tofu... I jo que em pensava que només m'havia apuntat a un simple curs de cuina japonesa... A les classes de cuina de Nipponia amb la Hisano-San he après a preparar receptes casolanes japoneses amb productes fàcils de trobar a casa nostra, a japonitzar-ne de pròpies, a presentar els plats amb molta més gràcia, a fer sushi en forma de flor... i a preparar els pastissets d'en Doraemon!! Arigatou, noies!”

IsabelOpinions dels professors

“Vaig començar a fer classe de japonès fa més de 12 anys. Era un repte que encarava amb responsabilitat i molta il·lusió. Sentia una passió enorme pel Japó que volia compartir. Així va néixer Nipponia, com un espai on transmetre la curiositat i el respecte cap a les cultures orientals, i amb el temps cap a altres llengües i àrees geogràfiques. Quan t’apassiona una matèria i pots ensenyar-la a uns alumnes tan engrescats com tu cada classe és un redescobriment compartit i captivador. Fa molta il·lusió que vingui un alumne a dir-te que gràcies a Nipponia ha descobert la seva afició per les llengües orientals i que ha decidit dedicar-s’hi. Alguns d’ells m’han demanat consell sobre la carrera de Traducció i Interpretació i sempre els he dedicat una estona amb molt de gust. D’altres han marxat al Japó, a la Xina, a Corea, a EEUU o a Anglaterra –alguns amb beques de les quals s’han assabentat per Nipponia– i ens escriuen des d’allà amb agraïment. Estudiar idiomes, a part de necessari, t’obre les portes a experiències molt recomanables i enriquidores –m’atreviria a dir imprescindibles–, com passar un curs acadèmic a un altre país. Som una acadèmia petita i ens agrada ser-ho. Tots els professors creiem que és essencial tenir pocs alumnes per classe i poder-los dedicar l’atenció que es mereixen, permetre’ls aprofitar al màxim cada sessió de manera personalitzada. A vegades diem que som com una gran família on tots ens coneixem i ens cridem pel nom, on si has de faltar a una classe saps que rebràs un e-mail amb el que s’ha fet i així podràs posar-te al dia abans de la següent sessió. Les classes a Nipponia sovint són una oportunitat per fer veure als alumnes de què són capaços. Com diu el proverbi xinès, no hi ha res impossible per a la persona que s’ho proposa (世上无难事,只怕有心人). Gràcies per permetre’ns compartir el vostre repte.”

Carme Feliu, Directora i professora de japonès


“M’agrada redescobrir el meu país a través de la mirada de les persones d’aquí, a Nipponia.”

Yoko, professora de japonès


“Fa mes de 3 anys que ensenyo xinès a Nipponia. M’agrada molt la meva feina, ho dic amb el cor, no només pel fet de ser xinesa (nativa) sinó pels ulls dels alumnes que veig cada dia: uns ulls plens de ganes d’aprendre la meva llengua, i això em fa sentir orgullosa i plena de responsabilitat. Em sento il·lusionada quan cadascun d’ells comença poc a poc a parlar xinès, des de zero fins que parlen frases senceres. Cada redacció que fan segur que no és fàcil però al final tothom ho aconsegueix! Ara penso ensenyar xinès és un gran hobby per mi, gaudeixo molt i faig el màxim per ajudar els meus alumnes a parlar el mandarí, i també a conèixer la cultura xinesa!”

Yinping, professora de xinès


“Me gustan mucho todos mis alumnos de Nipponia, porque tienen muchas ganas de aprender no solo el idioma, sino también la cultura y tradiciones, y hay muy buen ambiente.”

Chinatsu, professora de japonès


“I have taught at many different schools –in a number of different countries– but Nipponia is different. I have never been in a school that really cares about its students. But at Nipponia, the focus is always on the student. The class sizes are small, which is a bonus not only for the students, but for the teachers too. In previous schools I have had to teach classes of up to 30 students which reduces the quality of the learning experience. At Nipponia, I have enjoyed being able to give each individual student the attention they require”.

Kevin, professor d’anglès a Nipponia.


“Me siento feliz en Nipponia cuando mis alumnos escriben los caracteres recién aprendidos. Me gusta trabajar aquí, porque los alumnos están muy motivados en las clases, quieren intentar escribir cualquier carácter y aprender de una cultura diferente.”

Ling, professor de xinès


“Mis alumnos tienen mucha curiosidad sobre Japón, la cultura japonesa, el manga, la comida, etc. A veces incluso me sorprendo de su profundo conocimiento sobre estos temas. Estoy muy a gusto dándoles clases, y ayudándoles a entender un poco más nuestro país y a aprender nuestro idioma. También pienso que el ritmo de aprendizaje cambia mucho dependiendo de las ganas que pongan. El Japonés no parece un idioma fácil, pero tampoco es imposible! Así que ANIMÁOS!!!”

Arisa, professora de japonès


“Me encanta dar clases en Nipponia porque la experiencia es siempre positiva. No hay un placer mejor que ver a un alumno que ha tenido dificultades con un tema superarlo y ponerlo en su banco de conocimientos. En Nipponia siempre hay una comunidad entre colegas profesionales y apoyo de la dirección y de otros profesores. Yo no trabajaría en otra academia de Girona.”

Miles, professor d’anglès


“Fa relativament poc que treballo a Nipponia, però ja m'encanta de veritat. L'ambient és molt acollidor i tranquil però a la vegada seriós i productiu. M'agrada el fet que hi ha control dels resultats dels alumnes però sense posar excessiva pressió ni en ells mateixos ni als professors.”

Elena, professora de rus


“Me gusta mucho trabajar en Nipponia, ya que hay un ambiente muy agradable, y la gente es muy amable. Eso me motiva a esforzarme.“

Xue, professora de xinès


“Aunque sólo hace unos meses que trabajo en Nipponia me encanta porque los alumnos están muy motivados y tenemos un grupo pequeño, en el que podemos estudiar más intensivamente y según el nivel de cada uno. Me parece un placer trabajar en Nipponia y creo que también gusta mucho a la gente.”

Jaqueline, professora d’alemany


"Del meu pas per Nipponia, recordo les ganes d'aprendre dels alumnes que, de diversos llocs més propers o més llunyans, s'esforçaven a venir a classe un dissabte al matí. En recordo les redaccions detallades que em feien per deures, les seves preguntes, les hores de classe que passaven volant, el fruit dels esforços en veure que ja sabien expressar-se molt bé, que treien bona nota a les proves de final de curs, que s'anaven presentant a exàmens oficials. Recordo també els sopars en família, amb cares noves i velles, intercanviant experiències culturals, dels viatges, de l'aprenentatge de la llengua... Recordo un bon ambient de treball i una satisfacció personal molt gran.”

Laura, professora de japonès a Nipponia


“Nipponia es una gran familia de apasionados del Japón. Dedicados, rigurosos y conocedores pero, por encima de todo, entregados. Nuestras sesiones en Nipponia han sido una corriente de energía positiva en las dos direcciones.”

Vero Calafell, Traductora del japonès a Daruma Serveis Lingüístics i coautora de la guía Rumbo a Japón.

Junt amb Marc Bernabé, són col·laboradors de Nipponia amb sessions sobre Manga i Anime, traduir manga, i viatjar per Japó.

Més informació →