Cursos de rus

Nipponia ofereix actualment diversos cursos de rus per a nens i per a adults. Tenim materials específics per a aprendre la llengua a cada franja d'edat.

Es tracta d'una llengua amb molt de potencial i que cada vegada té més demanda com a complement curricular de l'anglès.

En els últims anys hem pogut notar un increment notable de l'interès per aprendre el rus.

En el cas de les comarques gironines és, en gran part, per l'enorme volum comercial que aporta la comunitat russa a tota la Costa Brava, que fa que el rus sigui imprescindible en el comerç i l'hoteleria.

 

Nipponia Cursos de rus

Sabies que...

El rus és l'única llengua oficial per a tot el territori de la Federació Russa i també és llengua oficial a Bielorússia, Kazakhstan, Kirguizistan, Abkhàzia i Ossètia del Sud. El parlen més de 300 milions de persones arreu del món.

La llengua russa pertany a la família de les llengües indoeuropees, al grup de llengües eslaves i al subgrup de les llengües eslaves orientals, junt amb el bielorús i a l'ucraïnès.

S'escriu amb l'alfabet ciríl·lic, però amb una mica de pràctica és fàcil de dominar i constitueix una cal·ligrafia molt bonica. Es tracta d'una llengua fonètica, que es pronuncia tal com es llegeix, tret d'algunes normes especials de pronunciació.

Té diversos dialectes, que alguns lingüistes divideixen entre els dialectes del nord i els del sud. Principalment els dialectes es diferencien per qüestions de pronunciació. Per exemple, al nord la vocal "o" sense accent conserva el seu so, mentre que al sud (també a Moscou) canvia a "a" curta. Els parlants d'ambdós dialectes no tenen problemes de comunicació, per la qual cosa en principi es podria aprendre qualsevol dels dos dialectes, però es recomana aprendre el rus que es parla a Moscou.

Pel que fa a la gramàtica, la llengua russa es declina. Existeixen sis casos, cadascun d'ells amb les seves funcions: nominatiu, acusatiu, datiu, genitiu, instrumental i preposicional.

Més informació →