Cerimònia del te

El chanoyu, chado o sado, o cerimònia del te japonesa compta amb una llarga tradició al Japó. Les tècniques de les diverses escoles del te s’ensenyen durant molts anys abans de poder esdevenir un sensei o mestre de cerimònia del te.

Des de fa uns anys, Nipponia organitza semestralment una sessió d’un parell d’hores de cerimònia del te en la qual es fa una breu introducció sobre els orígens i significat de la cerimònia del te, la casa del te, els estris del te, el vestuari i les normes de comportament dels convidats.

Tot seguit es fa una demostració d’un fragment de la cerimònia del te on poden participar com a convidats dos grups de 3 o 4 participants. Es fan alguns moviments propis de la cerimònia, mentre se n'explica tant significat com les expressions japoneses que els acompanyen. Els participants tenen ocasió de repetir aquests moviments i expressions i de tastar el macha (te verd utilitzat per a la cerimònia) i els okashi (dolços del te). La cerimònia es duu a terme sobre un terra especial (tarima o tatami) i les professores del curs van vestides amb kimono.

Cerimònia del te

Consulta’ns per saber quan tenim programada la propera cerimònia del te.

Més informació →